SİTEMİZ İLE İSİM BENZERLİĞİ OLAN MESAJLAR ALIRSANIZ LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ, BİZİMLE ALAKASI YOKTUR. DOLANDIRICI SİTE OLDUĞU KESİNDİR LÜTFEN ŞİKAYET EDİNİZ. BİZ BİR FORUM SİTESİYİZ HİÇBİR ALAKAMIZ OLMADIĞINI BİLDİRİRİZ. WHATSAPP HATTIMIZA GELEN UYARILARA İSTİNADEN BU BİLDİRİMİ YAYINLAMAK ZORUNDA KALDIK.

Ateş Söndürücü Kutlamadan Sonra Devlet Başlıkından Sıyrılmış Sprinter

hulya

New member
North Salinas High ikinci sınıf öğrencisi Clara Adams, geçen hafta sonu CIF State Atletizm Finalleri'nde kızların 400 metrelik finallerinde en hızlı zamanı koştu.

Bitiş çizgisini en yakın rakibinden 28 saniye önce geçti.

Ancak Adams devlet şampiyonu değil. Yarıştan sonraki pist anlarının içindeki sahadayken, kupalarını püskürtmek için bir yangın söndürücü kullandıktan sonra bu unvandan çıkarıldı.

“Ben soyuldum,” dedi 16 yaşındaki Adams, Times'a bu olaydan diskalifiye edildikten kısa bir süre sonra toplantıda daha sonra gerçekleşen 200 finali.

Adams, CIF yetkililerinin ona “sportmenlik dışı” olduğu için diskalifiye edildiğini söyledi, ancak bunu hiç görmediğini söyledi.

“Eğleniyordum,” dedi Adams, 400'deki galibiyetinin ilk devlet unvanını işaret ettiğini belirtti. “Daha önce hiç böyle bir şey kazanmadım ve benden uzaklaştırdılar. Yanlış bir şey yapmadım.”

“Bunun için gerçekten çok çalıştım ve benden aldılar ve ne yapacağımı bilmiyorum.”

Günler sonra, Kuzey Salinas'ta sprint koçu olduğunu söyleyen David Adams, Times'a kızının “daha iyi yaptığını” söyledi, ancak yine de Cumartesi öğleden sonra Clovis'teki Buchanan High'da ortaya çıkan her şeyle başa çıkmaya çalışıyor.

“Clara acıyor. Şu anda incindi,” dedi David Adams Çarşamba günü. “Bugün Cumartesi'den daha iyi. Cumartesi taze. Sadece oldu. Bu bir şok oldu. Uyuşmuş hissetti. Clara'nın Kaliforniya eyaletindeki en hızlı 400 metrelik koşucusu bilerek, diğer kızları podyuma koyarken orada oturup izlediler.”

Babası, Clara Adams'ın 6 yaşından beri rekabetçi bir şekilde koştuğunu söyledi. Geçen yılki eyalet toplantısında 400'de dördüncü oldu ve geçen ay Central Coast bölüm şampiyonalarında en iyi 53.23'lük bir süre ile etkinliği kazandı. Cuma günkü ön hazırlıklarda en iyi eleme süresini gönderdikten sonra Adams, 53.24'lük bir zamanla yarışı kazanmak için Inglewood'daki St. Mary Akademisi'nden Madison Mosby'nin önüne geçti.

Hemen sonra Adams, stantların önündeki duvara doğru yürüdü ve “küçük” bir yangın söndürücü olarak tanımladığı şeyi uzatan ve teslim eden babasını buldu. Daha sonra piste geri döndü, burnuna bir ateş çıkarıyormuş gibi püskürttü – babasının, Carson'daki 2004 Home Depot Invitational'da 100'deki galibiyetini de kutlayan eski ABD sprinter Maurice Greene'e bir övgü olduğunu söyledi.

CIF yetkilileri görünüşe göre eğlendirilmedi ve Adams'ı Mosby'ye birincilik kazandı. Ulusal Devlet Lisesi Assns Federasyonu tarafından kurulan kurallara göre, “Sporthsing davranış”, “bir yetkiliyi, herhangi bir çirkin davranışı, kasıtlı temas, alay etmek, eleştirme, eleştirme veya kullanma konusunda saygısız bir şekilde ele alma” ile sınırlı olmayan davranış olarak tanımlanır. Ceza, davranışın gerçekleştiği olaydan ve toplantıda daha fazla rekabetin diskalifiye edilmesidir.

CIF, Haberler'ın yorum talebine yanıt vermedi.

David Adams'a göre, yetkililer kızına karşı “gerçekten kötü”. “Kolunda çekildiler” dedi, “Yüzünde çığlık atıyorlardı. Onu bulunduğum yerden duyabiliyordum. Görebiliyordum – söylediklerini tam olarak duyamadım, ama gerçekten çok kötüsün.”

Clara Adams, yetkililerden diskalifiye hakkında babasıyla konuşmalarını istediğini, ancak reddettiklerini söyledi.

“Bana 'Sorun değil' demeye devam ettiler ve onlara 'Tamam değil' diyordum ve umursamadılar. “Yüzümde gülümsemeye çalışıyorlardı, onlara 'hayır' onları eğlendirdi ya da başka bir şey söylüyorlardı.”

David Adams, yetkililerin sadece bu hikaye için Times ile konuşmayı reddeden North Salinas baş antrenörü Alan Green ile konuşacağını söyledi.

“Ona bunun sportmenlik dışı davranış olduğunu söylediler,” dedi David Adams yetkililerin Green ile yaptığı tartışma. “Kuralı, yaptıklarının özel kuralı istiyoruz ve gerçekten hiçbir şey vermediler. Daha çok gri bir alandı.

Adams, kızının sportmensiz olarak kabul edilebilecek bir şekilde davrandığına itiraz ediyor.

“Filme baktığımızda Clara hiçbir rakibin yakınında değil” dedi. “Pistte, çimlerde. Rakipleri çoktan pistten çıktı, bu yüzden yüzlerinde değildi. Bu bir baba-kız anıydı. … Bunu pistten yaptı çünkü kimseye karşı saygısız görünmek istemiyordu. Ve hala unvanını almak için bir neden buldular. Onlara bir uyarı ya da başka bir şey vermediler.”

Kızının “çok alçakgönüllü, gerçekten tatlı bir çocuk” olduğunu da sözlerine ekledi.

“Durumun sorumluluğunu alıyorum. Tam sorumluluk alıyorum” dedi. “Clara birkaç şampiyona yarışı yaptı ve kazandı ve pistten çıktı. Bir kez kutlaması garip ve şimdi insanlar, bu yabancılar, bu orta yaşlı insanlar karakterinden sonra kovalamak istiyorlar mı?”

Clara'nın kutlamalarına ilham veren dört kez Olimpiyat madalyası Greene, Salinas'ta KSBW-TV'ye CIF'in kararını yeniden düşünmesi gerektiğini söyledi.

“Eğer [the celebration] Herkesten uzaktaydı ve kimseye müdahale etmedi, onu eski haline getirmeyi söyleyebilirim, ”dedi Greene.

David Adams bunu gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi ama şimdiye kadar CIF çağrılarını geri vermeyecek.

“Şu anda beklemede bir avukatımız var” dedi. “Oraya götürmek istemiyorum, ama bunun sonuna kadar savaşacağım. Nefes alacağım sürece savaşacağım. Ama CIF'e doğru şeyi yapma fırsatı vermek için uygun kanallardan geçmeye çalışıyoruz. Bir avukatın dahil olması son çaremiz, yani her şeyi denedik.”